fbpx
Сьогодні
21:29 01 Вер 2020

У "Слузі народу" заявили, що в Раді не обговорюються проєкти про амністію на Донбасі

На сьогодні у Верховній Раді України не обговорюються законопроекти про амністію бойовиків на Донбасі. При цьому не може йти мови про загальну амністію.

Про це пише РБК-Україна.

Відзначимо, раніше перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін виступив за загальну амністію бойовиків. Проте амністія апріорі не може поширюватися на причетних до військових та інших тяжких злочинів.

Голова комітету з питань правоохоронної діяльності, депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський розповів, що в його комітеті не обговорюються жодні варіанти законопроекту про амністію. Він також підтвердив, що для військових злочинців не може бути винятків.

"За законодавством такі злочини не мають терміну давності, і незалежно від волі України, ті, хто здійснював вбивства, тортури, мародерство, мають бути притягнуті до відповідальності, рано чи пізно, українським або міжнародним правосуддям", – заявив Монастирський.

Він додав, що інші параметри такого законопроекту вже будуть предметом політичних домовленостей.

Раніше Вітольд Фокін заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і вбережуться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей та проведення виборів. Також Фокін згадав і про оголошення загальної амністії.

Пізніше глава ОП Андрій Єрмак заявив, що коментарі Фокіна не відображають офіційну позицію української делегації в ТКГ. "Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом'якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України", – зазначив Єрмак.

Повідомлялося, що фракція "Євросолідарність" закликала владу негайно звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації в ТКГ, а фракція "Голос" виступає проти надання особливого статусу будь-яким територіям України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: