fbpx
Сьогодні
22:06 01 Вер 2020

У "Слузі народу" розповіли, коли можуть звільнити керівників антикорупційних органів

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Верховна Рада ще цього року може внести зміни до законодавства, які передбачатимуть прозору процедуру звільнення керівників антикорупційних органів.

Таку думку висловила у коментарі Укрінформу заступник голови фракції партії "Слуга народу" Галина Янченко.

На її переконання, законодавство "стосовно НАБУ та інших антикорупційних органів" потрібно привести у відповідність з потребами часу і прописати нехай складний, але прозорий алгоритм звільнення їх керівників.

"Тому що ненормально, коли той чи інший керівник не відповідає своїй посаді, але при цьому немає жодних важелів та інструментів звільнити такого керівника і обрати нового… Це мають бути зміни до профільних законів. Я думаю, що це може відбутися цього року. Тобто, до кінця цього року можуть бути внесені такі зміни", – сказала Янченко.

Як повідомлялося, 28 серпня КСУ визнав неконституційним указ президента про призначення Ситника директором НАБУ.

У травні 2020 року до КС надійшло подання 51 народного депутата щодо конституційності Указу Президента про призначення Артема Ситника директором НАБУ.

Автори подання, серед яких Олександр Дубінський, Максим Бужанський, Віктор Медведчук, Андрій Деркач та інші, вважають, що Президент незаконно призначив Ситника директором НАБУ, оскільки у Конституції не прописано повноваження глави держави призначати директора НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: