fbpx
Сьогодні
20:55 01 Вер 2020

У "Нафтогазі" розповіли про борг на 100 мільярдів

Загальні борги перед НАК "Нафтогаз України" за постачання газу перевищують 100 млрд грн. Природа цього боргу викликає великі питання, оскільки споживачі розраховуються за газ, але до постачальника кошти не доходять.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Загальні борги всієї системи газоспоживання перевищують 100 млрд грн. Принципово, не за який період ці борги, а яка природа цього боргу. Український споживач насправді є дуже дисциплінованим. Наш рівень розрахунків у населення України, яке споживає газ – до 100%, може 98-99%. Це є аналогічним рівню в Європі та інших країнах", – повідомив голова "Нафтогазу".

За його словами, виникає питання – якщо український споживач настільки дисциплінований і сплачує за своїми рахунками, звідки виникають такі борги?

"Чому гроші зникають, не доходять? Що відбувається з цими грошима, якщо споживач заплатив, а кінцевий постачальник, наприклад "Нафтогаз", не отримав ці гроші?.. Я думаю, що перед тим, як піднімати питання будь-якого врегулювання шляхом погашення, списання або взаємних розрахунків, треба з'ясувати, чому ці гроші не дійшли", – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: