fbpx
Сьогодні
18:31 01 Вер 2020

Суддя Вовк відреагував на рішення Вищої ради правосуддя

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що відмова у розгляді клопотання щодо його відсторонення Вищою радою правосуддя – "не фінал цієї історії", адже на раду чиниться "безпрецедентний тиск".

Про це він написав у Facebook.

"Не дивлячись на безпрецедентний тиск, ВРП (Вища рада правосуддя – ред.) об'єктивно підійшла до цього питання і зробила те, що повинна була зробити згідно з буквою і духом закону – повернула клопотання без розгляду, оскільки підозру не було вручено належним чином", – зазначив Вовк.

Друзья и коллеги, хочу проинформировать о результатах сегодняшнего рассмотрения в Высшем совете правосудия ходатайства…

Posted by Павло Вовк on Tuesday, September 1, 2020

За його словами, це не фінал цієї історії, але "це жирна кома, яка вже дозволяє задати деякі питання".

"Чому мовчав ВС, ніяк не реагуючи на безпрецедентний і абсолютно незаконний тиск на судову систему? Як оцінювати інформаційні атаки і вкиди з боку НАБУ і його легіону бродячих активістів про нібито вручення мені підозри, розшуку та інше? Хто понесе відповідальність? Можливо, особа, яка всупереч рішення КС вважає себе директором НАБУ?", – зауважив Вовк.

Раніше Вища Рада правосуддя відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Відповідне клопотання генпрокурора Ірини Венедиктової повернули їй без задоволення.

Нагадаємо, за підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: