fbpx
Сьогодні
13:09 01 Вер 2020

Фінансова піраміда: ОГП повідомив про підозру організаторам "B2B Jewelry" 

Офіс генпрокурора повідомив організатору фінансової піраміди і його співучасникам про підозру в шахрайстві з фінансами, а також у відмиванні (легалізації) коштів, одержаних злочинним шляхом.

"За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб та задіяні більше ніж 100 підконтрольних юридичних осіб. Учасниками злочинної схеми здійснювався збір грошових коштів громадян, у тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків. В подальшому вони заволодівали цими коштами у шахрайський спосіб", – пише пресслужба ОГП.

Діяльність проекту довгий час супроводжувалася потужною рекламною кампанією для залучення якомога більшої кількості громадян із найменш соціально захищених верств суспільства, без досвіду інвестування і з низьким рівнем фінансової грамотності.

За час роботи фінансової піраміди організатори з метою легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об'єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад $100 тис. кожен, коштовності, інше рухоме і нерухоме майно орієнтовною вартістю понад $250 млн.

За результатами 48 обшуків у Київській, Вінницькій областях та в м. Одесі вилучили комп'ютерну та мобільну техніку, подарункові сертифікати, документи про діяльність проекту, а також інші предмети і речі.

Нині правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

27 серпня прес-центр СБУ повідомляв, що служба викрила фінансову "піраміду", організатори якої обдурили понад 600 тис. громадян і привласнили собі більше ніж $250 млн. Згідно з фотографіями, викладеними СБУ на сайті, йдеться про проект B2B Jewelry.

Раніше журналісти "BIHUS.info" розповідали про цю фінансову піраміду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: