fbpx
Сьогодні
12:44 01 Вер 2020

"Маріонеткам з ОРДЛО врегулювання конфлікту потрібне так само, як "Газпрому" глобальне потепління", - Гармаш прокоментував переговори в ТКГ

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявляє, що російська сторона на засіданні підгруп ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі займає позицію спостерігача, а діючі на Донбасі російські найманці не виражають зацікавленості у врегулюванні конфлікту.

Про це він написав Гармаш у Facebook у вівторок.

"Завершилося засідання підгруп мінської ТКГ. На дві години раніше, ніж зазвичай. Знову говорили з автовідповідачем. Росія, як і раніше, тільки більш нахабно, вдає, що вона спостерігач (або посередник), а її маріонеткам з ОРДЛО врегулювання конфлікту потрібне так само, як "Газпрому" глобальне потепління".

Він також висловив припущення, що зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) буде знову перенесено "через чиє-небудь відрядження".

"Очікуємо головного шоу – завтрашнього засідання ТКГ. Більше поки що сказати не можу – без деталей", – додав Гармаш.

Закончилось заседание подгрупп минской ТКГ. На два часа раньше, чем обычно. Снова говорили с автоответчиком. Россия по…

Posted by Sergiy Garmash on Tuesday, September 1, 2020

 

Раніше Вітольд Фокін заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і вбережуться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей та проведення виборів. Також Фокін згадав і про оголошення загальної амністії.

Пізніше глава ОП Андрій Єрмак заявив, що коментарі Фокіна не відображають офіційну позицію української делегації в ТКГ. "Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом'якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України", – зазначив Єрмак.

Повідомлялося, що фракція "Євросолідарність" закликала владу негайно звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації в ТКГ, а фракція "Голос" виступає проти надання особливого статусу будь-яким територіям України.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: