fbpx
Сьогодні
16:41 01 Вер 2020

Депутати прийняли закон, який має сприяти розвитку готельної інфраструктури в Україні

Фото Getty Images

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг" (№2673).

Відповідне рішення підтримав 251 народний депутат.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 1 закону «Про туризм», виклавши в новій редакції поняття «готель», «готельна послуга» та «аналогічні засоби розміщення», замінивши, зокрема, слово «підприємство» на «суб'єкт господарювання», що розширить коло суб'єктів надання готельних послуг за рахунок включення фізичних осіб – підприємців.

Крім того, змінами до статті 19 пропонується надати можливість звертатись за встановленням об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії не лише власникам, але і користувачам відповідних об'єктів нерухомості.

"Сьогодні через старе законодавство об'єкти туристичної інфраструктури, що належать ФОПам, не можуть вважатися готелями. Тому маленькі вілли та готелі, які приймають гостей, позбавлені права бути повноцінними учасниками туристичного ринку. Законопроєкт ще потребує доопрацювання, і до другого читання обов'язково будуть враховані всі побажання та зауваження… Проте сьогодні своїм голосуванням ми зробили величезний крок у розвитку ринку готельних послуг в Україні.

Також важливим для туризму є той факт, що на 10 листопада призначено парламентські слухання на тему: "Мандруй Україною: стан, проблеми та перспективи розвитку туризму в Україні"" – повідомила депутатка "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

Автор проєкту, народний депутат із фракції "Слуга народу" Ігор Фріс прогнозує, що реалізація законопроєкту сприятиме стимулюванню та активізації розвитку ринку надання готельних послуг, збільшенню кількості готельної інфраструктури, і як наслідок – збільшенню зайнятості населення, його доходів та економічному зростанню регіонів.

🍁1 «депутатське» вересня минуло продуктивно! Квітів не приносили і святкової лінійки не було, але за хороші й важливі…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Tuesday, September 1, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: