fbpx
Сьогодні
19:31 31 Сер 2020

Іран назвав умови досудового врегулювання всіх питань щодо збиття літака МАУ

Фото Reuters

Україна та Іран зможуть у досудовому порядку розв'язати всі питання щодо авіакатастрофи літака МАУ, якщо рухатимуться в юридичних рамках, зберігатимуть добру волю і утримуватимуться від політизації та створення медійного ажіотажу.

Про це заявив у інтерв'ю Укрінформу посол Ірану в Україні Манучехр Мораді.

"На моє переконання, якщо ми будемо рухатися законним шляхом, у дусі доброї волі, ніяких проблем не виникне, ми досягнемо згоди й проблеми буде вирішено. Іншими словами, вимоги, що виходять за юридичні рамки, і незаконні вимоги з одного боку, а також відсутність добрих намірів можуть створити складнощі у вирішенні питань, пов'язаних з катастрофою, і сприяти затягуванню їх вирішення", – сказав дипломат.

За його словами, іранська сторона протягом місяців, що минули після катастрофи, підтвердила, що має добру волю, а також діяла відповідно до законодавства.

"Мені здається, що ми виконали всі зобов'язання, які мали, в юридичній площині, демонструючи добру волю… Моє прохання полягає також у тому, щоб ми будували наш діалог у рамках закону та на засадах доброї волі й прагнули зберігати позитивну атмосферу, створену після першого туру перемовин, утримувалися від політизації питання та створення медійного ажіотажу. У цьому випадку, я запевняю, що справу буде вирішено швидко, чітко, об'єктивно, на засадах справедливості", – зазначив Мораді.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: