fbpx
Сьогодні
16:50 31 Сер 2020

Держбюджет-2021: у "Слузі народу" розповіли, що буде з податками

Про бюджетні питання, які розглядатимуться на новій сесії парламенту, розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Про це пише Україна 24.

"Ми цього року очікуємо, як і минулого року, бюджет до 15 вересня. Сьогодні представник Кабінету міністрів на погоджувальній раді підтвердив, що проєкт буде внесений до цього часу. Очікуємо компромісів — громадського, компромісу щодо видатків та доходів, щоб ми могли, з одного боку, підняти мінімальну зарплату, з іншого — максимально переглянути соціальні виплати, підтримати населення субсидіями. Щоб наш бюджет 2021 був соціальним бюджетом і був спрямований на підтримку наших громадян", — сказав він.

Гетманцев пояснив, де збираються брати додаткові кошти в бюджет.

"Обсяги фінансування цього року обмежені, але ми не будемо приймати "під ялинку" будь-які зміни Податкового кодексу і вводити нові ставки, щоб люди не дізналися про них 1 січня. Це другий рік, коли ми не будемо збільшувати податки. Будемо розраховувати на базу бюджету, яка була закладена нашими законами, прийнятими цього року. Ми збільшили акциз на тютюнові вироби, ренту на видобуток руди, прибрали невмотивовані пільги в різних сферах.

Ресурси повинні звільнитися, і ми повинні отримати додаткові гроші. Ми знаходимося не в найкращому фінансовому становищі, і виконання соціальних стандартів — дуже складне завдання. Я не впевнений, що нам вдасться це в повному обсязі виконати у 2021 році, але потужний крок для цього ми зробимо", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: