fbpx
Сьогодні
15:00 31 Сер 2020

Аваков: Українські слідчі знайшли свідків, які підтверджують невинуватість Марківа

Українське слідство знайшло низку важливих свідків, які дають покази, з яких чітко видно невинуватість ув'язненого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це на брифінгу заявив голова МВС Арсен Аваков.

"Наше слідство знайшло ряд свідків, важливих для встановлення картини загибелі журналістів, та які дають покази, з яких чітко видно невинуватість Віталія Марківа", – сказав Аваков.

Як приклад він сказав, що є одна жінка – колишня прессекретар так званого "народного мера" Словянська В'ячеслава Пономарьова, і яка, за словами міністра, контактувала з загиблими фотокореспондентом Андреа Рокеллі і його перекладачем Андрієм Мироновим під час їхньої поїздки до "ДНР". За словами Авакова, ця жінка вже кілька років проживає в Італії, і за запитом суду безпосередньо може дати свідчення.

"Окрім того, ми провели ряд експертиз і слідчих експериментів на місці подій — у Слов'янську і на горі Карачун, які також дали переконливі результати", – зазначив Аваков.

Нагадаємо, що Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за обвинуваченням у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року у районі Слов'янська Донецької області.

12 липня 2019 року суд Павії засудив українця до 24 років позбавлення волі. Захист Марківа назвав вирок політичним і заявив про намір подати апеляцію. Через пандемію коронавірусу розгляд апеляції у справі Марківа довго не призначався.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС і ГПУ докласти максимум зусиль для повернення Марківа на батьківщину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: