fbpx
Сьогодні
11:54 31 Сер 2020

Аваков сказав, що заяви Фокіна про особливий статус для Донбасу не відповідають національним інтересам

Фото Reuters

Заяви учасника української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє пресслужба міністерства.

"Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат",- сказав Аваков.

Про це Аваков повідомив після церемонії вшанування під Верховною Радою пам`яті чотирьох військовослужбовців НГУ І. Дєбріна, Д. Сластнікова, О. Костини, Б. Дацюка. Вони загинули 31 серпня 2015 року внаслідок терористичного акту – вибуху ручної гранати.

Раніше Вітольд Фокін заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і вбережуться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін згадав і про оголошення загальної амністії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: