fbpx
Сьогодні
11:09 30 Сер 2020

У Туркменістані людей змушують разом з дефіцитними харчами купувати портрети президента

Жителів Лебапського велаяту (району) на сході Туркменістану змушують купувати фотопортрети президента Гурбангули Бердимухамедова "в навантаження" до продуктів харчування

Про це повідомляє туркменська служба Радіо Свобода.

У державних магазинах Фарапского району країни, яка переживає дефіцит продовольчих товарів, у продажу з'явилися борошно і хліб. Разом з ними "в навантаження" йде портрет Бердимухамедова – світлина розміром 50х35 сантиметрів, яка коштує 20 манатів (близько $6 за офіційним курсом Центробанку, серйозно відрізняється від курсу на чорному ринку).

При цьому люди не протестують, купуючи продукти, бо навколо крамниць стоять співробітники Міністерства внутрішньої безпеки та поліції. На думку офіцера поліції, який розмовляв з кореспондентом "Свободи" на умовах анонімності, влада вважає, що, якщо фотографія Бердимухамедова буде в кожному будинку, то населення його "більше любитиме".

Офіційних коментарів з даного приводу наразі отримати не вдалося.

Як зауважує радіостанція, продаж фотографій збіглася з початком сезону масової заміни портретів президента Гурбангули Бердимухамедова в держустановах країни. У всіх державних структурах портрети повинні бути оновлені до 1 вересня.

Нові фотографії відрізняються від старих кольором килима на тлі, довжиною і відтінком волосся президента.

Довідка

У Туркменістані портрети президента присутні у всіх установах і підприємствах, а також громадських місцях. Портрети оновлюються регулярно, у тому числі в зв'язку зі зміною зовнішності президента. Заміна старих портретів на нові здійснюється за рахунок населення.

У січні 2020 року влада країни зобов'язали держустанови закупити портрети з сивим президентом замість фотографій, де у нього чорне волосся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: