fbpx
Сьогодні
Фото 22:15 30 Сер 2020

У Токіо встановили прозорі туалети. Тепер можна відразу перевірити, чи вони чисті та зайняті

Фото: Tokyotoilet

В японській столиці Токіо запустили проєкт, який має змінити уявлення людей про громадські вбиральні. Для цього дизайнерська компанія встановила у двох парках міста прозорі туалети.

Про це повідомляє CNN.

Таким способом дизайнери хотіли розв'язати дві речі, які хвилюють людей: чи чиста громадська вбиральня та чи є хтось усередині. Але чи залишається приватність у таких туалетах? Так.

Якщо у вбиральні нікого немає, людина бачить прозорі стіни та може оцінити чистоту. Як тільки людина заходить до середини та замикає двері — стіни стають матові, що забезпечує конфіденційність.

У Токіо встановили прозорі туалети

Фото: Tokyotoilet

У Токіо встановили прозорі туалети

Фото: Tokyotoilet

Зазначається, що потрібно уважно прослідкувати, чи замкнули ви двері. Бо вони під час перевірки роботи цих вбиралень помітили, як людина відразу забула замкнути двері, але згодом виправилась.

Вночі в туалетах вмикають підсвітку. 

У Токіо встановили прозорі туалети

Фото: Tokyotoilet

Загалом вбиральні поділені на три частини: чоловічий, жіночий та багатофункціональний туалет (наприклад, для людей з інвалідністю та для людей з дітьми).

Прозорі вбиральні — це лише частина проєкту, у межах якого мають створити 17 різних туалетів у Токіо. Так дизайнери хочуть побороти стереотип, що громадські вбиральні у Японії темні, брудні та дуже смердять. У межах проєкту вже відкрили 5 нових туалетів (включно з двома прозорими).

Також відкрили три туалети, схожі на невеличкий будинок. Ще 12 туалетів мають відкрити до літа 2021 року.

туалети токіо японія

Фото: Tokyotoilet

туалети токіо японія

Фото: Tokyotoilet

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: