fbpx
Сьогодні
21:30 30 Сер 2020

Фірсов звернувся до Кличка щодо скверу біля НСК Олімпійський

Екскерівник Держекоінспекції, екснардеп та голова партії "Екологічна альтернатива" Єгор Фірсов звернувся до Віталія Кличка щодо скверу біля НСК Олімпійський.

Про це він написав у блозі на УП.

"Вже 8 років Черепанова гора (історична місцевість біля НСК Олімпійського) заблокована для відвідування киян. Це велика зелена територія у самому центрі міста, де міг би бути облаштований парк. Натомість, тут високі паркани, замки та колючий дріт. Зроблено все можливе, щоб люди не мали можливості пересуватися цією територією. Мені все це нагадує якусь тюремну зону, а не громадський простір.

Чому так сталося, що місцева влада заохочує обмеження та нічого не робить, щоб відкрити це місце для людей? Можна припустити, що мер просто не знає, що відбувається у місті. Але буквально за 150 метрів від колючого дроту знаходиться "Музей слави братів Кличків – Klitschko Expo", де регулярно відбуваються івенти за участі мера. Тобто, не знати про цю ганебну ситуацію Віталій Кличко просто не міг. Але ж жодних зрушень за 5 років не відбулося.

Виходить, що місце, де мер влаштовує міжнародні події, присвячені власній боксерській кар'єрі, добре облаштовано, а сквер, який знаходиться поруч – обнесений колючим дротом і зачинений на замок. Напевно, що така ситуація може відбуватися лише у Києві. Адже уявити подібне десь у я Парижі, Берліні чи у Варшаві, майже неможливо. Там кожен клаптик землі у центрі облаштований та відкритий для місцевих жителів.

Фірсов звернувся до Кличка щодо скверу біля НСК Олімпійський

Можливо ситуація полягає в тому, що цю дорогоцінну землю вже комусь продано і є плани чергового будівництва. Звичайно, що будь тут доступний сквер, забрати його у людей було би складно. І тому вже 8 років землю ретельно охороняють від містян. Як кажуть "гроші полюбляють тишу", а місцева влада полюбляє гроші. Будівництво у центрі міста, ще й у зеленій зоні, просто "вимагає" тиші і спокою.

Але це точно не ті рішення і не та політика, на яку очікують кияни. Саме тому ми, як Екологічна Альтернатива відкрили ворота скверу на Черепановій горі та прибрали звідти сміття. Тепер справа за облаштуванням території та відкриттям скверу для всіх охочих.

Але того, що ми зробили – замало. Вже завтра тут знову може з'явитись замок та колючий дріт. Тому я вимушений звертатися до міського Голови Віталія Кличка. Ця ситуація потребує як мінімум контролю з боку мера та всієї виконавчої влади. Сквер не має бути зачинений знову, натомість вже у понеділок тут має працювати міський благоустрій. Цього вимагають місцеві жителі і цього вимагаємо ми!

Тому я попереджаю Віталія Кличка про його особисту відповідальність. Якщо мер не зрозуміє, ми "облаштуємо" прохід до скверу прямо від "музею Кличків"! Та й сам Кличко вже дуже скоро може стати експонатом у музеї, якщо не почне прислухатися до киян", – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: