fbpx
Сьогодні
10:27 29 Сер 2020

Зеленський розповів про підготовку до саміту "Україна-ЄС" 1 жовтня в Брюсселі

Фото: Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйен підготовку підготовку до 22-го саміту "Україна – Європейський союз", який пройде в Брюсселі 1 жовтня.

Про це інформує прес-служба Глави держави за підсумками телефонних переговорів.

Відзначається, що співрозмовники обговорили узгодження макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро для реформ. Зеленський висловив надію, що ЄС найближчим часом виділить перший транш в розмірі 600 млн євро без додаткових умов.

«Україна і ЄС, незважаючи на об'єктивні труднощі, пов'язані з пандемією COVID-19, продовжують економічну інтеграцію і зміцнюють стратегічне партнерство. Найближчим часом Верховна Рада прийме ряд законів щодо виконання Угоди про асоціацію. В ході Саміту Україна буде готова обговорити прогрес у виконанні Угоди і ключових реформ», – відзвітував Зеленський.

Президент також висловив сподівання на те, що до кінця року Україна отримає і другий транш макрофінансової допомоги.

Окрему увагу співрозмовники приділили темі Донбасу. Президент розповів голові Єврокомісії про досягнення в мінському і нормандському форматах. Фон дер Ляйен у відповідь привітала Зеленського з перемир'ям на сході, яке триває вже 33 дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: