fbpx
Сьогодні
18:16 29 Сер 2020

За час карантину із Туреччини в Україну прибуло понад 15 евакуаційних рейсів

Фото atlanticcouncil.org

За період з березня, коли в Україні було запроваджено обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією коронавірусу, з турецького Стамбулу було здійснено близько 15 евакуаційних рейсів з українцями.

Про це в інтерв'ю УНН розповів Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

"Відповідно до рішення МЗС, Стамбул був одним з хабів — місць, через які українці могли повертатись. Загалом почалися у нас проблемні аспекти 17 березня. І з того часу ми почали організовувати евакуаційні рейси. Загалом їх відбулося 15 або 16, починаючи з березня і до кінця травня. Якщо говорити про кількість рейсів, це робили не тільки ми, а й Посольство України в Анкарі — ми працювали разом, і Консульство України в Анталії — там також було кілька рейсів безпосередньо звідти. Кількість громадян, які повернулись авіарейсами спеціальними десь 2,5 тисячі людей. Крім того, вдалось домовитись з українською компанією, що здійснює поромне сполучення між Чорноморськом та Карасу — цим шляхом повернулось понад 400 громадян також", — розповів дипломат.

Він зазначив, що у цей період Туреччина якраз запроваджували жорсткі карантинні обмеження. Кожен громадянин України повинен був мати дозвіл від місцевої влади на те, щоб пересуватись навіть у автомобілях, забезпечених дипломатами, в межах Туреччини.

Зі слів Гамана, основна кількість рейсів відбулась наприкінці березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: