fbpx
Сьогодні
13:49 29 Сер 2020

Уряд визначив топ-5 євроінтеграційних завдань

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів представникам бізнесу про 5 великих євроінтеграційних кроках і реформах уряду, які допоможуть впровадити кращі європейські практики в Україні.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Прем'єр-міністр України провів онлайн-зустріч з представниками Європейської бізнес-асоціації. Денис Шмигаль розповів про державні програми підтримки бізнесу, які вже діють і над якими зараз працює уряд. Зокрема, він закликав членів ЄБА долучитися до розробки Національної економічної стратегії 2030. Під час спілкування Прем'єр-міністр також розповів про 5 великих євроінтеграційних кроках і реформах уряду, які допоможуть впровадити кращі європейські практики в Україні", – йдеться в повідомленні.

За його словами, вони зараз активно обговорюють з нашими європейськими партнерами питання "промислового безвіза" України з Європейським Союзом.

"Це повинно значно спростити доступ українських товарів на ринок ЄС. Також ведемо переговори про підписання угоди про спільний авіаційний простір. На нашу думку, ця угода може стати вагомим двигуном для відновлення авіаційного сектора, який суттєво постраждав від коронакрізіса у всьому світі", – сказав Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, третім кроком має стати приєднання України до європейської енергетичної мережі ENTSO-E, яка дозволила б створити повноцінну конкуренцію на ринку електроенергії, допомогла справедливою ціною і підвищила безпеку самих мереж.

"Важливим блоком в контексті євроінтеграції України є також реформа митниці. Ми чітко розуміємо, що митниця може бути реформована НЕ через окремі персоналії, а тільки через створення там європейських правил. Зокрема, це євроінтеграційні проекти з об'єднання баз митної вартості з ЄС, створення ризикоорієнтованих систем і "зелених коридорів" на митниці для чесного бізнесу", – додав Денис Шмигаль.

П'ятим кроком Прем'єр-міністр назвав імплементацію ініціативи з внутрішнього водного транспорту в Україні в систему європейського водного транспорту.

"Це так само сприяло б значному розвитку логістики та посилення нашого експорту", – зазначив Денис Шмигаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: