fbpx
Сьогодні
18:34 29 Сер 2020

У пологовому будинку під Києвом виявили коронавірус

У селищі Ворзель Київської області через виявлення випадку коронавірусу на карантин закрили пологовий будинок Ірпінської центральної лікарні.

Про це в суботу, 29 серпня 2020 року, повідомив перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин у Facebook.

"У ніч із середи на четвер швидка доставила туди вагітну (38-й тиждень) жительку Ворзеля із загрозою переривання вагітності. Жінці потрібно було екстрено робити кесарів розтин. Оскільки у неї була температура і ознаки респіраторного захворювання, зробили експрес-тест на Covid-19. Він виявився негативним. Через пряму загрозу життю жінки та дитини, наші медики ухвалили рішення негайно оперувати. Після операції жінку помістили в ізолятор і повідомили про необхідність здати аналіз для ПЛР-діагностики. І тільки тоді вона розповіла про те, що напередодні вже здала цей тест. Сьогодні ми отримали результати – вони, на жаль, позитивні", – написав на своїй сторінці Маркушин.

Пологовий будинок буде закритий на карантин упродовж двох тижнів.

"Є 10 медиків, які безпосередньо контактували з хворою і 20 вагітних, які перебували в цей час в пологовому (з хворою жінкою не контактували!). 14 вагітних, які були на збереженні, виписуємо додому під спостереження сімейних лікарів. Контактні лікарі вже на самоізоляції. Всім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування", – додав Маркушин.

Вагітних жительок району направлять на пологи в Бородянську центральну районну лікарню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: