fbpx
Сьогодні
14:52 29 Сер 2020

Офіс президента відреагував на рішення КСУ щодо Ситника

Фото: uacrisis.org

Офіс президента вперше прокоментував рішення Конституційного суду про неконституційність призначення директора НАБУ Артема Ситника. В ОП заявили, що очікують від «виконувача обовʼязків голови НАБУ» ефективної роботи до обрання на конкурсі нового керівника бюро.

Про це йдеться у заяві Офісу президента.

«У звʼязку з рішенням Конституційного суду та з колізією щодо можливої втрати повноважень директором бюро ми чекаємо від виконувача його обовʼязків ефективної реалізації антикорупційної політики в період до обрання на чесному та прозорому конкурсі нового керівника», — заявили в ОП.

У Зеленського звинуватили попередників у «необдуманій і спекулятивній» практиці кадрових призначень. «Судді констатували, що непродумана, поспішна, а часто —спекулятивна тодішня практика кадрових призначень, яка йшла урозріз з Конституцією, […] призвела до необхідності ухвалити конкретне правове рішення про неконституційність», — заявили в ОП.

У заяві також наголосили, що рішення КСУ про незаконність призначення Ситника — «цілковита компетенція» цього суду. У Зеленського також розуміють, що КС дає оцінку саме тодішнім рішенням щодо кадрових призначень, а не оцінку якості роботи самого органу. І додають, що факт неконституційності призначення директора не скасовує чинності самого НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: