fbpx
Сьогодні
11:23 29 Сер 2020

Новий голова "Укрзалізниці" хоче виділяти частину прибутку компанії на мотивацію персоналу

Новий голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак планує ввести у компанії систему мотивації співробітників за рахунок розподілу серед них частини прибутку.

Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net.

"І остання немаловажлива річ – це мотивація. Я хочу запровадити зрозумілу для всіх систему оплати праці та мотивації співробітників. Хочу впровадити систему EVA (Economic value added – економічна додана вартість). Це найбільш справедлива система для такої компанії як УЗ", – зазначив Жмак.

"Я пропоную чітку економічну модель, яка дозволить за результатами діяльності компанії щорічно певну частину дельти – різниці між фінансовими показниками цього року і попереднього – направляти на мотивацію співробітників. Я маю намір звернутися до наглядовій раді, щоб вона розділила моє бачення і прийняла необхідні рішення для імплементації цієї моделі", – зазначив Жмак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ще важливо – система покарань. Вона має бути публічною і показовою. Покарання має здійснюватися не тишком-нишком: підписали угоду, за  домовленістю сторін звільнили або перевели на іншу посаду. Це має бути публічно: "Іваненко Іван Іванович звільнений з компанії за невиконання умов трудового договору", з поясненням, що це таке було", – підкреслив керівник УЗ.

Довідка. Показник економічної доданої вартості (EVA) дозволяє проводитиоцінку поточних і майбутніх перспектив розвитку підприємств.

Нагадаємо, 26 серпня Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: