fbpx
Сьогодні
16:56 29 Сер 2020

Гончарук заявив, що у команді Зеленського є політична криза

Рішення Конституційного Суду України (КС) про неконституційність призначення директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника відкочує антикорупційну реформу на п'ять років тому, впевнений екс-прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Це рішення свідчить тільки про одне. Президент Зеленський має серйозну політичну кризу всередині власної команди. І це перша криза, якою президент не керує. Президентська команда виявилася непідготовленою до цього рішення – жодних законодавчих ініціатив, щоб виправити колізію в законодавстві не зареєстровано і не ухвалено монобільшістю. Представник президента в Конституційному Суді навіть не приховує журналістам – вони не знають, що з цим далі робити", – написав Гончарук у Facebook.

Він наголосив, що саме подання в КС ініціювали депутати президентської партії спільно з "представниками проросійських сил".

"Ще раз – члени президентської команди від імені Глави держави "відпрацьовують" сценарії, які пишуться в Кремлі. Цим поданням депутати монобільшості сильно підставили Зеленського перед західними партнерами, для яких незалежність антикорупційних органів є ключовою умовою для співпраці", – зазначив Гончарук.

Екс-прем'єр нагадав, що в п'ятницю Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу за формулою "Роттердам плюс" через відсутність доказів причетності підозрюваних і відсутність збитку від такої схеми.

"Водночас, за оцінками НАБУ, сума збитків для споживачів електроенергії – понад 19 млрд грн", – наголосив він.

"Олігархічні клани одночасно і з усіх боків почали реванш і повертають Україну в "кращі" часи своїх корупційних практик. А Офіс президента або робить вигляд, що не помічає нічого, або справді втратив зв'язок із реальністю", – підсумував Гончарук.

Відзначимо, що раніше представник президента України Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський заявив, що для призначення глави НАБУ потрібні законодавчі зміни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: