fbpx
Сьогодні
09:44 28 Сер 2020

Протести в Білорусі: більше 200 осіб разом з журналістами затримали у Мінську на акції протесту

фото: NEXTA

У Мінську та регіонах Білорусі на акціях протесту у четвер, 27 серпня, було затримано більше 200 осіб, у тому числі близько 50 журналістів. 

За даними центру, до списку затриманих у Мінську увійшло 212 осіб, ще п'ятьох затримали у регіонах.

За інформацією Білоруської асоціації журналістів, було затримано близько 50 представників ЗМІ. Серед них – як представники місцевих ЗМІ, так і іноземних: "БелТА", БелаПАН, TUT.BY, «Наша Нiва», Белсат, Reuters, AP, DW, BBC, AFP та ін.

Зазначається, що практично всіх затриманих після перевірки документів відпустили. Однак на чотирьох журналістів склали протоколи за участь у несанкціонованій акції, оскільки вони відмовилися давати свої смартфони на перевірку співробітникам міліції. Їх залишили в ізоляторі тимчасового утримання до суду.

Відомо також про одну депортацію – шведський журналіст Пол Хансен у п'ятницю повинен покинути Білорусь, йому заборонили в'їзд до республіки на 5 років. До Жовтневого РУВС, де знаходилися затримані журналісти, приїжджала посол Швеції у Білорусі Христина Йоганнессон.

Повідомляється також, що журналістку БелаПАН Тетяну Коровенкову з РВВС забрала "швидка".

В четвер у Мінську тисячі протестуючих влаштували ходу до католицького Червоного костелу на площі Незалежності, де ОМОН блокував людей.

9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тіхановська – 10,1%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: