fbpx
Сьогодні
11:02 28 Сер 2020

Кулеба сказав, що закриття кордонів для іноземців не пов'язане з паломництвом хасидів в Україну

Рішення уряду України щодо заборони на в'їзд для іноземних громадян не пов'язане із наближенням свята Рош га-Шана і побоювань через масове паломництво хасидів.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба під час онлайн-конференції.

"Рош га-Шана був визнаний святом на національному рівні і це показник того, з якою повагою ми ставимося до ключових свят громад, які проживають в Україні, або які важливі для іноземців, що відвіють Україну. Але я хочу чітко заявити, що рішення спрямоване на захист усіх українців і усіх іноземців", – сказав Кулеба.

"Ми не ухвалюємо рішень за дискримінаційними критеріями, а ухвалюємо такі рішення, які допомагають захистити здоров'я громадян. Станом на сьогоднішній ранок ми не отримували скарг щодо ухваленого рішення", – додав міністр.

Нагадаємо, в ніч на 28 серпня набула чинності заборона в'їзду на територію України іноземних громадян. Водночас уряд прописав низку виключень.

Деякі ЗМІ писали, що ці обмеження вводяться урядом з метою запобігти масовому паломництву в Україні хасидів для святкування Рош га-Шана, який цього року відзначається 19-20 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: