fbpx
Сьогодні
13:43 28 Сер 2020

Кличко пропонує, щоб додаток "Дій вдома" встановлювали і люди, які контактували з хворими на COVID-19

Столична влада пропонує уряду схвалити рішення, щоб додаток "Дій вдома" встановлювали і люди, які контактували з хворими на коронавірус.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час онлайн пресконференції.

"Справді, додаток "Дій вдома" показав свою ефективність. Його повинні встановлювати громадяни, які перетинають державний кордон з Україною. Але, наскільки нам відомо, цей додаток встановлюють протягом 24 годин з моменту перетину кордону. І за цей час людина може мати багато контактів.

Це добре, що уряд, нарешті, за нашою пропозицією, вже ухвалив рішення про обмін даними застосунку "Дій вдома" із органами місцевого самоврядування. Зокрема, міський Моніторинговий центр почав отримувати дані про людей, які повертаються з-за кордону.

Але, щоб убезпечити мешканців усіх міст країни, столична влада пропонує Кабінету міністрів ухвалити ще одну постанову. Щоб додаток "Дій вдома" встановлювали і люди, які контактували з тими, хто захворів".

На думку мера, таким чином з'явиться можливість швидше виявляти можливі спалахи захворювання.

"Ми очікуємо від уряду на оперативне ухвалення такого рішення. Це допоможе запобігти неконтрольованому поширенню вірусу та уникнути суворого карантину".

Додаток "Дій вдома" було створено для моніторингу режиму обов'язкової самоізоляції, на якій повинні перебувати громадяни, які прибули з-за кордону, з підтвердженням або підозрою на зараження COVID-19. Водночас громадяни скаржилися на проблеми з використанням додатку.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: