fbpx
Сьогодні
15:40 28 Сер 2020

Кличко хоче, щоб Київ через 5 років увійшов до ТОП-100 міст світу: що для цього роблять

Мер Києва Віталій Кличко представив бачення того, яким буде Київ у найближчому майбутньому. Зокрема, столична влада працює над тим, аби через 5 років Київ увійшов до ТОП-100 міст світу.

Про це Кличко заявив під час онлайн-конференції "Яким ми бачимо Київ".

"Понад 4 мільярдів людей живуть сьогодні у великих мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років у містах, за прогнозами, будуть жити вже 7 мільярдів людей. Мегаполіси стануть в авангарді розвитку. Вони будуть магнітами, що притягують найкращі таланти й найбільші ресурси", – сказав Кличко.

За словами мера, щоб успішно конкурувати з мегаполісами світового рівня, Києву потрібно робити великі зусилля вже сьогодні.

"Саме тому ми з командою тривалий час розробляємо амбітний план: як Києву через 5 років увійти до ТОП-100 міст світу. Це – чітка покрокова програма, фундамент для реалізації якої ми закладали попередніх 6 років", – додав Кличко.

На його думку, Київ має стати зеленим містом – як, наприклад, Відень. Культурним і туристичним містом – як Рим. Зручним для мешканців – як Копенгаген. Романтичним – як Париж. Бізнес у столиці має бути розвинутим, як в Лондоні.

Для цього міська влада працюватиме у таких напрямках розвитку: транспортна система, соціальна інфраструктура, реновація застарілої забудови та екологія.

"Транспортна система має функціонувати за принципом: "через все місто – за одну годину". Що вже зроблено для реалізації цього підходу? Ми оновлюємо дорожню інфраструктуру, мости і шляхопроводи, в ремонт яких не вкладали коштів десятиліттями. У Києві 1667 км доріг. Майже тисячу кілометрів з них ми відремонтували. Ми добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід…Розпочали оновлення й інших мостів через Дніпро, будівництво транспортних розв'язок та перехоплюючих паркінгів на в'їздах до міста. Триває облаштування велосипедних доріжок", – зазначив Кличко.

Крім того, наголошує мер, пріоритетом для столичної влади є розвиток громадського транспорту. Так, до кінця наступного року, планується завершити будівництво двох нових станцій метро на Виноградар. А після запуску автомобільного сполучення через Подільсько-Воскресенський міст – розпочати будівництво лінії метрополітену на Троєщину – 5 станцій.

"Наше завдання – створити комфортні умови для проживання в столиці. А це, зокрема, – розвинена соціальна інфраструктура. Тому ми будемо запроваджувати принцип: всі переваги центра міста – у кожному районі столиці. І ми вже встигли немало для цього зробити: за останніх 4 роки побудували та оновили 28 дитячих садочків та 7 шкіл. Відремонтували понад 40 відділень у медзакладах та 4 пологових будинки", – розповів мер Києва.

Розміщення новобудов буде плануватися тільки комплексно – з одночасним будівництвом дитячих садків та шкіл, об'єктів соціальної інфраструктури, скверів та автопарковок, каже мер.

"Ми плануємо створити в столиці парк розваг і відпочинку для дітей і дорослих (український Діснейленд) на території Гідропарку. Амбітно? Так! І ми це зробимо!" – наголосив Кличко.

Щодо реновації застарілої забудови, то тут мова іде про застарілий житловий фонд –- "хрущовки" і про промислові зони в столиці. На їх місці мають з'явитися комфортні житлові комплекси. А на місці промзон -– іноваційні, технологічні і бізнес-парки, мистецькі комплекси.

"Для збереження історичної спадщини столиці ми заборонимо висотне будівництво у центральній частині міста. Будемо реставрувати пам'ятки культурної спадщини. У нас, справді, амбітні плани. Ми хочемо перенести частину адміністративних установ з будівель в центрі Києва і розвивати адміністративно-діловий центр на території промзони на Теличці. Це розвантажить місто і дасть новий поштовх до його розвитку", – додав мер.

Разом з тим, важливим завданням столичної влади є поліпшення екології в місті. Зокрема, важливо зберегти існуючі парки та сквери, створити нові, збільшити площі озеленених територій міста.

"Ми завершимо і реконструкцію Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій. Це забезпечить місто чистою питною водою. Для поліпшення екологічного стану довкілля важливо також завершити реконструкцію Бортницької станції аерації. Будемо впроваджувати і нетрадиційні відновлювальні джерела енергії, установку сонячних батарей. Здійснювати заходи з енергоефективності будівель", – наголосив Кличко.

 

Рубрика:
Київ Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: