fbpx
Сьогодні
23:57 27 Сер 2020

Зеленський про обстріл автобуса на Харківщині: Ми не повинні допустити повернення до "лихих 90-х"

Фото: Ілюстраційне

Президент України Володимир Зеленський подякував поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних у справі стрілянини в Харківській області.

Відповідне звернення 27 серпня опубліковано в Telegram-каналі глави держави.

"Саме безкарність породжує вседозволеність, а отже, розслідування у таких справах повинне відбуватися якомога швидше, а суди повинні ухвалювати рішення, керуючись виключно буквою закону, а не політичною кон'юнктурою", – заявив президент.

Зеленський зазначив, що ні належність до певних політичних сил, ні прихильність різних ідеологій, віросповідань, поглядів, якщо це не заборонено законодавством, не мають бути виправданням злочинів.

"Безліч правоохоронних органів зосередила увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива, але ми не повинні допустити повернення до "лихих 90-х" із зухвалими розбірками на вулицях. Тому гучні слова повинні нарешті перетворюватися на результат, а винні – отримувати реальне покарання", – додав він.

За словами Зеленського, в Україні десятиліттями слухали гасло "Закон – один для всіх".

"Суспільство має згадати, що в державі є поліція і є Закон. А громадянин – отримати відчуття захищеності", – підсумував президент.

Нагадаємо, що на трасі Київ-Харків обстріляли автобус з пасажирами, є поранені.

Аваков заявив про затримання чоловіків, що розстріляли мікроавтобус в Харківській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: