fbpx
Сьогодні
17:54 27 Сер 2020

В окупованій Керчі стався вибух у житловому будинку

Вчора, 26 серпня в окупованому Російською Федерацією місті Керч, АРК, Україна, прогримів вибух, який пошкодив верхні поверхи багатоквартирного будинку на вул. Кірова 93. У будівлі почалася пожежа.

Про це стало відомо з повідомлень місцевих жителів, що опублікували відео пожежі, зняте за допомогою дрона. Як спочатку припустили жителі, стався вибух газу.

Також виклали відео наслідків гасіння пожежі. На кадрах видно вибиті ударною хвилею вибуху вікна сусіднього багатоповерхового будинку. Як розповіли очевидці, вони почули хлопок, після якого з вікон квартири вирвалося полум'я. При цьому вибухова хвиля нагадала землетрус.

В окупованій Керчі стався вибух у житловому будинку, причини не ясні

Наразі повідомляється про одну постраждалу в результаті події. Жінка була госпіталізована з серйозними травмами, опіками на 60% тіла.

Федеральні ЗМІ держави-окупанта поспішили оголосити винними в трагедії мешканців, які допустили побутову витік газу. Однак навіть кримська служба російської ВГТРК опублікувала сюжет, в якому місцеві жителі розповіли, що газ з самого ранку в будинку був відключений. Як повідомила мешканка будинку Валентина Мітрова: «На під'їзді висіло оголошення – газу не було до 4-х годин, коли вони ремонтували газорозподільну установку всередині будинку».

Більш того, директор "Кримгазсеті" Сергій Тарасов зазначив, що подачу газу в частину будинку, де стався вибух, припинили ще 18 років тому.

"Пожежа з газом не пов'язана. Там розбираються, тому що на тому стояку, де квартира знаходиться, газу не було – на другому поверсі стояк відключений ще у 2002 році. За оперативною інформацією, з використанням природного газу в побуті подія не пов'язана", – сказав він в коментарі для місцевих ЗМІ.

В окупованій Керчі стався вибух у житловому будинку, причини не ясні

Як повідомляють керченські ЗМІ, у місті в цьому місяці кілька разів знаходили осколкові і авіаційні бомби.

Відзначимо, що у 2002 році була опублікована книга Олександра Литвиненка і Юрія Фельштінського «ФСБ підриває Росію», в якій автори намагалися довести причетність ФСБ РФ до вибухів, в яких звинувачували мусульманських терористів.

У «Мосгазі» спростували інформацію про те, що причиною вибуху в п'ятиповерхівці в Москві була несправність газового обладнання.

«Вогнище спалаху знаходиться в житловій кімнаті квартири № 50. Фахівці перевірили стан газового обладнання: всі газові прилади цілі і герметичні, порушень в їх роботі немає. Таким чином, газове обладнання не є причиною виникнення пожежі», – повідомили РБК в службі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: