fbpx
Сьогодні
23:51 27 Сер 2020

У Грузії відреагували на плани повернення Саакашвілі

Міністр юстиції Грузії Теа Цулукіані відреагувала на плани колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі повернутися на батьківщину, заявивши, що на кордоні на нього чекає процедура затримання.

Про це повідомляє видання Грузія.Online.

"Ми, звичайно, вітаємо, якщо він знайде сили в Грузії й прибуде до Грузії. Його безсумнівно на кордоні чекає процедура затримання та звичайно ж грузинська в'язниця. Він знаходиться в розшуку, і вироки, винесені проти нього декількома інстанціями, набрали чинності, які він може потім переглянути (перевірити), коли перебуватиме в грузинській в'язниці", – сказав Цулукіані.

Нагадаємо, Саакашвілі заявив, що повертається на батьківщину.

"Сьогодні було багато сумних коментарів з приводу моєї заяви по Грузії. Деякі мої друзі українці просто оплакують моє «прощання» з Україною. Хочу сказати їм: вище голову! Ми будемо боротися і в Грузії, і в Україні! Ми будемо перемагати і там, і там! Для мене долі двох наших країн нероздільні. Для мене це одна боротьба. І це буде одна спільна перемога!", – також відзначив Саакашвілі у своєму Facebook.

Сегодня было много грустных комментариев по поводу моего заявления по Грузии. Некоторые мои друзья украинцы просто…

Posted by Mikheil Saakashvili on Thursday, August 27, 2020

Зазначимо, що Саакашвілі був президентом Грузії два терміни поспіль у 2004-2013 роках. Після відходу з поста президента він залишив країну. У Грузії проти нього відкрили ряд кримінальних справ, його підозрюють у зловживанні владою і переслідуванні політичних опонентів. Сам Саакашвілі кримінальні справи називав політично мотивованими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: