fbpx
Сьогодні
10:17 27 Сер 2020

Буславець в Берліні підписала заяву про енергетичне партнерсто з Німеччиною

фото: Укрінформ

Україна та Німеччина підписали «Спільну заяву про започаткування енергетичного партнерства».

Свої підписи під документом 26 серпня в Берліні поставили в.о. міністра енергетики України Ольга Буславець і федеральний міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмаєр.

«Основна мета енергетичного партнерства – вдосконалити та створити стійку енергетичну інфраструктуру, зокрема, за рахунок збільшення використання відновлюваних джерел енергії та енергоефективності».

У ньому зазначається, що обидві сторони усвідомлюють невідкладність ситуації в енергетичному секторі України, яка імпортує близько 38% енергоносіїв і в основному спирається на викопні види палива, які мають відповідний вплив на клімат. Отже, високі витрати на виробництво енергії в Україні є великим тягарем для населення та економіки, підкреслили підписанти.

На цьому тлі обидві сторони наголошують на актуальності для України використання значного потенціалу відновлюваних джерел енергії та енергоефективності й побудови сучасної енергетичної системи, в чому може скористатися досвідом Німеччини та її технічною підтримкою.

«Я дуже радію, що ми ще більше активізуємо наше двостороннє співробітництво в енергетичному секторі між Німеччиною та Україною і що ми постійно підтримуємо модернізацію енергетичного сектору в Україні за допомогою енергетичного партнерства», – заявив після підписання Альтмаєр.

Уряд Німеччини вже чимало років активно співпрацює з Україною у рамках двосторонніх проєктів. Основними напрямками цієї взаємодії є

  • підвищення енергоефективності будівель та промисловості,
  • модернізація електроенергетики,
  • розширення та інтеграція відновлюваних джерел енергії
  • скорочення викидів CO2.

У ході візиту Буславець у Берлін обговорювалося співробітництво у трансформації українських вугільних регіонів та майбутня співпраця з тематики водню. Німецьке міністерство економіки буде тісно співпрацювати з цих тем з енергетичним агентством Dena та GIZ (Німецьке товариство зі співробітництва).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: