fbpx
Сьогодні
16:50 26 Сер 2020

Вчені вперше довели можливість повторно захворіти на COVID-19

Вчені з Гонконзького університету вперше змогли довести факт повторного інфікування коронавірусом чоловіка, який перехворів вже на COVID-19 за чотири місяці до цього

Про це передає американська газета The New York Times.

Повторне зараження 33-річного жителя Гонконгу підтвердився після повернення з Іспанії. Спершу в чоловіка хвороба проходила легко, а при повторному зараженні симптомів не було зовсім.

Секвенування – визначення послідовності ДНК або РНК – його геному показало, що другий штам коронавірусу відрізняється від першого. Він схожий на той штам, який циркулював в Європі впродовж всього літа.

Перед цим медики вже говорили про декілька випадків повторного зараження в США та інших країнах, але жоден з цих випадків не могли підтвердити достовірними дослідженнями.

Протягом декількох тижнів люди, які одужали, все одно мають вірусні фрагменти. Через це тести на коронавірус могли показувати повторне зараження при відсутності живого вірусу в організмі людини.

Антитіла до коронавірусу – один з головних показників зараження у людини, саме на реагуванні організму на вірус SARS-CoV-2 створювали перші тести. Однак, вчені з Фуданьського університету в Китаї виявили, що не у всіх заражених виробляються антитіла до вірусу. Виявилося також, що рівень антитіл до коронавірусу збільшуються з віком. У тих, хто видужав, у групі від 60 до 85 років в крові антитіл було в три рази більше, ніж у пацієнтів у віці від 15 до 39 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: