fbpx
Сьогодні
17:31 26 Сер 2020

Уряд схвалив перелік об'єктів, заборонених до приватизації

Фото ukrinform.ua

Міністерство економіки розробило законопроєкт, яким визначило перелік об'єктів, заборонених до приватизації. У першу чергу це підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави, а також підприємства, діяльність яких має важливе значення для суспільства.

Про це на засіданні уряду сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, поередає Укрінформ.

"Мінекономіки розробило законопроєкт про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Законопроєктом пропонується затвердити такий перелік об'єктів, що не підлягають приватизації, у тому числі перелік акціонерних товариств. У статутних капіталах їх частка корпоративних прав, що належить державі, не може бути меншою ніж 50% плюс одна акція. Таких об'єктів дев'ять. Перелік господарських товариств у статутних капіталах частка корпоративних прав, що належить державі 100%, таких об'єктів 74. Перелік об'єктів культури спорту та лісового господарства, що не підлягають приватизації, таких об'єктів 474. А також перелік державних підприємств, що не підлягають приватизації, але можуть бути перетворені у господарські товариства, таких об'єктів 102", – сказав Петрашко.

Він зазначив, що у міністерстві, складаючи відповідний перелік, виходили з того, на скільки ці підприємства є важливими.

"Об'єкти включалися за наступною процедурою – це підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави і є природними монополіями, а також діяльність яких, має практично важливе значення для суспільства", – сказав Петрашко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: