fbpx
Сьогодні
10:12 26 Сер 2020

Україна і Малайзія домовилися активізувати діалог на всіх рівнях

Україна і Малайзія домовилися активізувати двосторонній політичний діалог на всіх рівнях, у тому числі в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН та Організації Ісламського Співробітництва.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з послом Малайзії в Україні Дато Раджа Реза.

Зазначається, що співбесідники висловили взаємну зацікавленість у реалізації спільних проєктів у сферах освіти, туризму, енергетики, сільського господарства та ін. з метою розширення двостороннього економічного, торговельного та інвестиційного співробітництва.

Окрему увагу було приділено порушенням прав людини на території тимчасово окупованого Криму, а також мілітаризації півострова та Чорноморсько-Азовського регіону.

«Співрозмовники наголосили на необхідності залучення широкого кола мусульманських країн до участі у вирішенні проблем кримських татар в окупованому Криму. Зокрема, йшлося про освітні можливості для представників мусульман Кримського півострова», – поінформували в МЗС.

Джапарова відзначила важливість збереження міжнародного тиску на РФ та повідомила про ініціативу щодо створення формалізованого міжнародного майданчика – «Кримської платформи», покликаного забезпечити координацію заходів України та іноземних партнерів на кримському напрямі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: