fbpx
Сьогодні
19:57 26 Сер 2020

У Дніпрі активісти заявили про побиття охороною Зеленського, в УДО заперечили

26 серпня під час візиту Зеленського у Дніпро відбулись сутички між демонстрантами, які зібрались висловити протест президенту, та поліцією і невстановленими особами

Про це повідомляє Дніпроград.

Журналісти розповідають, що президент змінив маршрут візиту, оскільки протестувальники чекали на нього. Сутички відбулися під будівлею 33-ї гімназії міста.

Активісти все ж зібралися під стінами школи.

Демонстрація була мирною, але правоохоронці разом з президентською охороною та невстановленими молодиками почали перешкоджати руху демонстрантів.

Зокрема, троє молодиків накинулись на представницю ГО "Інфопростір" Надію Святун, яка намагалася передати петицію представникам влади.

Пізніше правоохоронці почали відштовхувати та скручувати протестувальників, серед яких були жінки. За словами журналістів "Дніпрограду", провокаціями проти активістів керував Володимир Богоніс – заступник начальника управління нацполіції в Дніпропетровській області. Повідомляється, що Богоніс власноручно використовував силу по відношенню до громадян.

Зеленський не приділив уваги мітингувальникам. Разом з головою ДніпроОДА Бондаренком він покинув гімназію №33 на броньованому автобусі, де чекав поки всі охоронці займуть місця і кортеж вирушить далі по маршруту.

Журналісти наголошують, що біля навчального закладу в центрі міста демонстрантів зустрічали спортивного вигляду молодики, які стояли в одному строю з поліцейськими.

У Аліни Новікової (Рыбка Днепр), яку сьогодні у Дніпрі била охорона Зеленського, – зламане ребро. Це офіційні дані…

Posted by Андрій Денисенко on Wednesday, August 26, 2020

В Управлінні державної охорони назвали маніпуляцією інформацію про побиття активістів під час візиту президента Володимира Зеленського до Дніпра

Про це повідомила пресслужба Управління держохорони.

"Інформація про те, що військовослужбовці УДО України нібито застосували фізичну силу до мітингувальників є відвертою брехнею та містить ознаки спланованої інформаційної провокації", — заявили в управлінні.

Поширена окремими ЗМІ маніпулятивна інформація не відповідає дійсності та розповсюджується виключно в інтересах окремих…

Posted by Управління державної охорони України on Wednesday, August 26, 2020

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: