fbpx
Сьогодні
19:13 26 Сер 2020

Нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич прийшла на допит до Слідчого комітету Білорусі

Нобелівський лауреат з літератури Світлана Алексієвич прийшла на допит у кримінальній справі до Слідчого комітету Білорусі.

Про це повідомляє видання TUT.by.

Під будівлю СК прийшли й небайдужі білоруси, щоб підтримати письменницю. Вони зустріли Алексієвич оплесками.

Разом з нею в СК приїхали й члени Координаційної ради Білорусі Максим Знак, Павло Латушко і Марія Колесникова.

"Я хочу сказати, що я дуже вдячна вам за підтримку, це дуже важливо, ми повинні один одного підтримувати. Я йду [на допит] абсолютно спокійно, я не почуваюся винною, я відчуваю, що все, що ми робили, цілком законно. Більш того, це дуже потрібно сьогодні, тому що якщо так нас будуть розділяти й ми будемо розділятися, ми обов'язково скотимося до громадянської війни, це дуже небезпечно. Наша мета була тільки об'єднати суспільство, ні до якого перевороту [не закликали]", – сказала Алексієвич.

Світлана Алексієвич

Допит тривав близько 40 хвилин. Письменниця заявила, що не свідчитиме проти себе.

"Я скористалася своїми правами – я не зобов'язана свідчити проти себе, і я не вважаю, що наші дії були незаконними та що я в чомусь винна. Я так і сказала, що ніяких підстав судити нас, судити мене немає. Про все, що ми робимо, можна дізнатися на сайті. Я сказала, що більше мені нічого сказати, сказала, що відмовляюся відповідати на питання", – сказала Алексієвич.

Письменниця зазначила, що слідчі були дуже лояльні, але вона не знає, чи будуть її викликати на допит знову. Підписку про нерозголошення матеріалів справи вона не писала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: