fbpx
Сьогодні
22:47 26 Сер 2020

На заводі "Антонов" зібрали перший серійний "Ан-178" без деталей РФ

Державне підприємство «Антонов» закінчило стапельну збірку літака «Ан-178».

Його замовив уряд Перу для своєї національної поліції. Відповідно до планів, український залізний птах повністю без російської комплектації вилетить до Південної Америки наступного року, повідомляє ТСН.

Це перший серійний «Ан-178». Він міг з'явитися і раніше, погоджуються на держпідприємстві, але конструкторам довелося заново переналаштовувати сотні вузлів та агрегатів під західну електроніку та авіоніку.

«Перший серійний літак буде складатися за відсутності російських компонентів, це дійсно правда. Нас, ДП «Антонов», звинувачували, що кілька років у нас не випускалися серійні літаки і вони не викочувалися з цього цеху. Об'єктивні причини. Багато часу зайняло імпортозаміщення», – повідомив президент ДП «Антонов» Олександр Лось.

Уже готовий фюзеляж, пристиковані крила та хвіст. Тепер ще залишилося протягти кілька сотень кілометрів проводів і буде електрика. Це фактично перша серійна машина, яку майстри збирають без паперових креслень.

Нині у цеху стоять одразу два «Ан-178». Поряд із першим серійним – переобладнують і перший експериментальний. Один будують, з іншого знімають старе, російське обладнання.

Літаком «Ан-178» цікавляться у багатьох країнах світу, наприклад у Туреччині, переконує президент ДП «Антонов» Олександр Лось. Хочуть нову машину і українські силовики. 13 літаків готове замовити Міністерство внутрішніх справ і 15 Міністерство оборони України. Як повідомили на ДП «Антонов», головне, попри  карантин, не вибитися з термінів.

Стапельна збірка завершена, фахівцям «Антонова» ще треба встановити авіоніку, електроніку, гідравліку і пофарбувати машину. Після цього вона відправиться до Перу. Літак зможе відпрацювати років 50. «Антонівські» машини серед своїх авіаційних колег відомі «довгожителі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: