Кравчук розповів про закриту зустріч в Раді щодо виборів на Донбасі

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі заявив, що задоволений зустріччю з депутатами, на якій обговорювався його лист про проведення виборів в ОРДЛО.

Закриту бесіду з представниками парламентського Комітету з питань організації державної влади, яка відбулася 26 серпня, він назвав не абстрактною. Про це повідомляє Telegram-канал PavlovskyNEWS.

"Конструктивна зустріч. Дуже глибоко депутати проаналізували ситуацію і розглянули моє звернення з усіх боків. Але потрібно було знайти шлях вирішення цього питання", – зазначив політик.

Він підкреслив, що вибори на Донбасі обов'язково відбудуться, але тільки тоді, коли для цього буде створено відповідні умови.

За словами Кравчука, тепер робоча група має вивчити і підготувати пропозиції, які дадуть Україні змогу виконувати міжнародні домовленості в частині надання жителям Донбасу можливості голосувати на місцевих виборах. Йдеться про новий закон, який може забезпечити проведення виборів на дипломатичних засадах.

"Там, де буде можливість організувати вибори, їх буде проведено", – сказав він.

Також перший президент зазначив, що визначеність у цьому питанні можлива після створення робочої групи, яка може з'явитися вже завтра.

"На цьому етапі говорити, що вже вирішено це питання, я і не сподівався. Адже це просто зробити. Але головне, що домовилися про дорогу вперед – не блокувати питань, які потрібно вирішити", – підсумував Кравчук.

Як пише УНІАН, глава української делегації в ТКГ заявив, що Росія не ставила Україні ультиматуму щодо проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

"Ніхто ультиматум не ставив. А було висловлено так конкретно, так жорстко, але питання – виконуйте те, що підписали", – прокоментував він.

На уточнення, чи можливий зрив переговорів у Мінську, якщо Україна не виконає вимогу про вибори в ОРДЛО, перший президент сказав, що до початку засідання Тристоронньої контактної групи в української делегації вже має бути документ, який і обговорювали на зустрічі у ВРУ.

"Не знаю, який саме, але підготовлений робочою групою. Принаймні я знову повторю, що йдеться про демократичний парламент України. Для того, щоб ухвалити документ, він має всебічно проаналізувати і вивчити його на підставі всіх законів і Конституції України. Якщо це вас не влаштовує, то запропонуйте щось інше. Принаймні це вже для мене буде підстава спертися на щось, що я не просто буду виголошувати заяви, слова, обіцянки, а покажу відповідний документ", – підсумував Кравчук.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.