fbpx
Сьогодні
16:54 25 Сер 2020

Разумков пояснив, чому Рада не поспішає із офіційною заявою щодо ситуації у Білорусі

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що парламент розгляне постанови щодо президентських виборів у Білорусі за підсумками погоджувальної ради, де депутати мають погодити формулювання.

Про це йшлося у брифінгу спікера ВР Дмитра Разумкова, пише "Інтерфакс-Україна".

"Є процедури. Постанови мають пройти комітет, вони повинні бути підготовленні. Я думаю, що це буде для депутатів Верховної Ради доволі дискусійне питання у формулюваннях, які є у тих, чи інших пропозиціях, тому це буде обговорюватися на погоджувальній раді.

А вже, виходячи з цього, будемо приймати рішення: включати не включати, розглядати, коли і в якому режимі це може відбутися…

Я вважаю, що для нас це близька республіка, близький народ. Нам дуже важливо, щоб вона зберегла свою незалежність і була європейською державою, яка буде розвиватися разом з нами, а не з'явилась ще одна точка напруги, або навіть війни, не дай боже, на кордонах нашої держави", – каже Разумков.

Глава фракції "Слуга народу" Давід Арахамія заявив, що Україна має певний час бути максимально нейтральною, щоб не підвищити ризики військової загрози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: