fbpx
Сьогодні
09:37 25 Сер 2020

Грета Тунберг повертається в школу

Грета Тунберг, екоактівістка зі Швеції, яка відома своїм просуванням ідеї про неминучість екзистенціальної кризи для людства через порушення екології, вирішила продовжити навчання в школі.

Там вона не з'являлася близько року, про що і повідомила на своїй сторінці в Twitter.

"Мій академічний рік закінчився, і так здорово знову повернутися в школу!", – зазначила Тунберг.

Влітку 2018 року 16-річна шведська школярка вперше вийшла до будівлі парламенту з саморобним плакатом, на якому було написано Skolstrejk For Klimatet, тобто «Шкільна страйк за клімат». Замість школи Грета протягом декількох тижнів приходила до парламенту. Вона хотіла, щоб влада посилила заходи по боротьбі зі змінами клімату. Свій одиночний протест юна екоактівістка початку за три тижні до парламентських виборів.

Грета Тунберг оголосила, що буде виходити до парламенту замість уроків щоп'ятниці. Вона стала ініціатором екоруху Fridaysforfuture ( «П'ятниці заради майбутнього»).

На кліматичному саміті ООН в Нью-Йорку 23 вересня 2019 року Грета звинуватила світових лідерів в тому, що «своїми порожніми розмовами» вони «позбавили її дитинства».

Грета Тунберг стала символом еко-протесту. Її навіть номінували на Нобелівську премію миру. У грудні 2019 року журнал Time назвав Тунберг «людиною року». Вона стала наймолодшою ​​людиною року за версією видання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: