fbpx
Сьогодні
22:23 25 Сер 2020

Голова Ради НБУ сумнівається щодо двох траншів від МВФ цього року

Голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин вважає мало реалістичним отримання двох траншів МВФ у 2020 році. При цьому він висловився за перегляд концептуальних засад співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це Данилишин написав на своїй сторінці у Facebook.

"Очевидно, базовий сценарій з отриманням двох траншів до кінця поточного року – у вересні та у грудні – є малореалістичним. Найімовірніше, ми можемо розраховувати на отримання одного траншу у 4-му кварталі 2020 року", – зазначив він.

При цьому, за словами Данилишина, при плановому перегляді програми співпраці має відбутися перегляд і концептуальних засад співпраці, з урахуванням інтересів України.

"Співпраця з МВФ продовжуватиметься. Підтримка міжнародних партнерів залишається одним із найбільш вагомих чинників макрофінансової стабільності в Україні. Разом з тим, плановий перегляд програми з МВФ, на мій погляд, має супроводжуватися переглядом концептуальних засад співпраці та її фокусування на підтримку національних інтересів України, а не лише міжнародних інвесторів", – вважає голова Ради НБУ.

На його погляд, пріоритетом програми співпраці має бути підтримка реформ, спрямованих на забезпечення стійкого економічного зростання та підвищення добробуту громадян України.

Раніше Рада підтримала законопроєкт Зеленського про підвищення мінімалки до 5 тисяч грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: