fbpx
Сьогодні
19:26 25 Сер 2020

Активісти заявили, що бойовиків з ОРДЛО відправляють до Білорусі

У зв'язку з напруженою ситуацією в Білорусі до цієї країни відправляють бойовиків з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Бойовиків набирають через "військові комісаріати" на окупованій території.

Про це повідомляють громадські активісти, передає "Радіо Свобода".

За словами активістки Віри Ястребової зі "Східної правозахисної групи", бойовиків можуть доставляти до точки дислокації біля кордону Росії та Білорусі. Їм пропонують по 400 доларів в місяць.

За даними правозахисників, не менше трьох автобусів з "добровольцями" з ОРДЛО вирушили через непідконтрольний Україні КПВВ "Ізварине".

"Я зателефонував директору "Східної правозахисної групи" Вірі Ястребовій, яка мені підтвердила: так, дійсно, були зафіксовані такі автомобілі. Це вантажівки, які провозили людей. І на одній із зупинок вони повідомили, на заправці, мовляв – на Білорусь йдемо. Для чого це треба? Ви ж пам'ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії: "Нас там немає", – зазначив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"Радіо Свобода" пише, що підконтрольні бойовикам на Донбасі телеканали переконують глядачів, що протести в Білорусі проти режиму Олександра Лукашенка затіяли русофоби.

Нагадаємо, Лукашенко звинуватив новостворену Координаційну раду у спробі захоплення влади.

У неділю, 23 серпня, в Мінську пройшов Марш нової Білорусі проти режиму Олександра Лукашенка. У ньому взяли участь близько 150 тисяч людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: