fbpx
Сьогодні
20:07 24 Сер 2020

Кравчук заявив, що Україна не встигне підготуватися до місцевих виборів в ОРДЛО до 25 жовтня

Фото Getty Images

Очільник української делегації у Тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) Леонід Кравчук вважає, що місцеві вибори в Україні та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей не пройдуть одночасно.

Про це він сказав в інтерв'ю Дмитру Гордону.

За його словами, мова про перенесення місцевих виборів не йде, а вибори на окупованих територіях не зможуть відбутися одночасно з голосуванням на всій території України.

"Враховуючи особливості, ми вже не зможемо до 25 жовтня підготувати там вибори", – зазначив Леонід Кравчук.

Глава української делегації у ТКГ додав, що більшість жителів окупованих територій не хочуть повернутися у склад України на колишніх правах.

"Більшість людей не хочуть (повернутися у склад України, – ред.). Але вони хотіли б бути у складі України в автономному режимі. Вони хочуть жити на цій землі, користуватися законами України, але мати можливість спілкуватися з Росією", – підкреслив Кравчук.

Він також назвав компроміси, на які готова піти Україна для деокупації цих територій.

"Що стосується самого статусу Донбасу… Це особлива система місцевого самоврядування на Донбасі. Ми даємо особливі права, свободи й так далі. І друге: ми пропонуємо вільну економічну зону всій Донецькій та Луганській області", – розповів Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: