fbpx
Сьогодні
17:30 24 Сер 2020

Кравчук розповів про хід переговорів на Донбасі

Про те, як зараз проходять переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, розповів перший президент України Леонід Кравчук.

Про це пише "Україна 24".

"Коли приймалися Мінські угоди, на жаль, міжнародні правові документи не були взяті до уваги. Але сам факт наявності цих документів є. І я задаю всім питання… Сьогодні ми на Донбасі маємо ситуацію дуже складну, і що б ми не робили – Путін має одну задачу: утримувати ситуацію під контролем і нависати над Україною – тут немає ні в кого сумніву.

Але я задаю собі питання: якщо ми сьогодні будемо говорити собі, що є заяви ОБСЄ, ООН, безліч заяв на користь України… Якби ці заяви працювали автоматично, ми б сказали: почекаймо пів року, вони спрацюють, війська підуть, все добре, ми приступимо до виконання наступних кроків… Я не знаю, коли це буде, але по своєму великому досвіду можу сказати: ніколи Росія добровільно звідти не піде", — сказав він.

За словами Кравчука, Україна не може діяти силою, тому потрібен інший спосіб дій.

"Значить, якщо ми не можемо дипломатичним шляхом, значить – силою. А чи є у нас сьогодні така сила? Ні. Значить, моя задача сьогодні, і Зеленського, і Офісу президента — робити кроки з виконання нормандських угод, щоб відкрити далі дорогу берлінським і так далі. Й показати світу, що Україна шукає шляхи, а не шукає, як їх не виконати", — заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: