fbpx
Сьогодні
13:54 23 Сер 2020

Держава має підтримати розвиток ветеранського бізнесу: Зеленський взяв участь у Міжнародному волонтерському та ветеранському форуму

Фото ОПУ

У День Державного прапора України Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті ІІІ Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму «Там, де ми – там Україна».

Глава держави зауважив, що період пандемії вкотре показав, що ветеранська та волонтерська спільноти завжди готові першими стати на допомогу й захист країни – «хоч від агресора, хоч від коронавірусу».

За словами Президента, попри те що рік, який минув з попередньої зустрічі, був непростим, налагодилася реальна взаємодія між Офісом Президента, парламентом та Міністерством у справах ветеранів, завдяки чому вдалося ухвалити закон про надання добровольцям статусу учасників бойових дій і зберегти фінансування основних бюджетних програм Мінветеранів.

«Я часто зустрічався з родинами загиблих наших героїв, воїнів. Їхні батьки та рідні абсолютно правильно казали: героями є всі – всі, хто захищає Україну, всі, хто загинув за Україну. Немає різниці – це 2014 рік чи 2019-й. Чому ж тоді існує така несправедливість у виплатах? Це питання вирішено, і з 1 серпня родини загиблих військових отримують адресну допомогу до пенсії», – повідомив Зеленський.

Окремо Президент відзначив важливість надання громадянства іноземним добровольцям, які воювали за Україну, чого не було раніше.

«Я дійсно вважаю, що люди, які пішли захищати нашу державу, повинні отримувати український паспорт без питань. І це для нас честь», – сказав він.

Міжнародний волонтерський та ветеранський форум

Фото ОПУ

Глава держави також акцентував увагу на тому, що, незважаючи на епідемію коронавірусу та обмежувальні заходи, які пов'язані з її стримуванням, владі вдалося зберегти фінансування сфери національної безпеки та оборони.

«Ми не зрізали з армії жодної копійки», – наголосив Президент.

Проте, за його словами, попереду дуже багато роботи. Зокрема, необхідно покращувати лікування та реабілітацію учасників бойових дій.

«Сьогодні я підпишу указ про розвиток системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх родин», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що загалом робота в цьому напрямі – це не питання однієї визначної дати, вона має здійснюватися постійно, системно та послідовно, поза будь-яким політичним контекстом.

Створення робочих місць для ветеранів війни та підтримка розвитку бізнесу, заснованого ветеранами, є одним з пріоритетів влади, наголосив Зеленський.

«Окрема важлива тема й наш пріоритет – це створення робочих місць для ветеранів. Я гадаю, нам потрібно якомога більше ветеранських бізнесів», – сказав Глава держави.

Президент наголосив: ветерани – це люди, які першими пішли захищати країну, люди слова і діла. Вони стресостійкі, дисципліновані, мають лідерські якості, вміють ухвалювати правильні, сміливі та швидкі рішення, системно та стратегічно мислити.

«Це й армійські навички, і одночасно правила, за якими існують всі успішні компанії. І, звичайно, не можна не враховувати досвід інших держав, де багато ветеранів є засновниками великих, серйозних, потужних, відомих компаній», – зазначив Зеленський.

Міжнародний волонтерський та ветеранський форум

Фото ОПУ

На переконання Глави держави, допомога може полягати у розробці програми бізнес-освіти для тих, кому це дійсно цікаво, наданні фінансової підтримки для старту такого бізнесу, пільгових кредитів.

«Зараз у Верховній Раді України є проект закону про державні гарантії за кредитами для малого та середнього бізнесу. Вважаю, слід подумати, щоб врахувати ветеранський бізнес як окрему категорію бізнесу», – зауважив він.

Міжнародний волонтерський та ветеранський форум

Фото ОПУ

На переконання Зеленського, така ініціатива є слушною, тому що Україна рухається до миру, і вже 28 днів немає бойових втрат.

«Нам потрібен мир лише на умовах України. Ми всі чудово розуміємо, що коли він настане, це не означає, що сильна та боєздатна армія нам більше буде непотрібна. Все навпаки. Лише сучасне й потужне військо буде нашим гарантом миру. А потужне військо може бути лише в успішній країні – там, де є успішний бізнес», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що ветерани – це люди, які рухають країну вперед і можуть бути реальними локомотивами та драйверами успішних змін в Україні.

Зеленський закликав присутніх на форумі представників бізнес-школи запропонувати цільові, адаптовані для ветеранів програми бізнес-навчання, а підприємців – ставати менторами та ділитися з ними досвідом.

Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб відзначив важливість організації таких форумів та обговорення теми розвитку ветеранського бізнесу. Зокрема, він анонсував обговорення широкого кола питань: від цільової підтримки освіти для розвитку власного бізнесу до створення профільних об'єднань ветеранів-підприємців.

«Мета такого формату відкритого спілкування – надати можливість кожному ветерану поставити питання й почути кваліфіковані відповіді. Це не просто обмін досвідом, це закладення фундаменту для побудови вектора державної політики щодо підтримки ветеранського бізнесу. Тисячі колишніх військовослужбовці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: