fbpx
Сьогодні
15:06 23 Сер 2020

У Великій Британії встановили новий рекорд швидкості інтернету

Вчені з Університетського коледжу Лондона спільно з компаніями Xtera и KDDI Research встановили новий рекорд швидкості інтернету.

Швидкість інтернет з'єднання становила 178 Терабіт на секунду, повідомляє Громадське.

На такій швидкості всю бібліотеку фільмів і серіалів Netflix можна було б завантажити менш ніж за секунду. За словами вчених, швидкість, якої вдалося досягти їм, на одну п'яту вища, ніж попередній рекорд, який був встановлений в Японії.

Для передачі даних дослідники використовували оптоволоконний кабель, тобто, точно такий же, який використовують для передачі даних через інтернет зараз. Разом з тим, вчені вдосконалили його, розширивши світловий спектр майже вдвічі.

Через оптоволокно передається оптичний сигнал, який відбивається від його внутрішніх стінок, що порівняно швидко і дешево. Як відомо, швидкість світла становить 300 тисяч кілометрів на секунду. Але оптоволоконні кабелі не прямі, а згинаються, тому швидкість руху оптичного сигналу ними значно нижча за ці 300 тисяч кілометрів на секунду.

Вченим вдалося вдосконалити конструкцію підсилювачів, які розташовуються на оптоволокні, збільшивши силу оптичного сигналу. Таким чином їм і вдалося добитися більшої швидкості інтернету.

Автори вказують, що їхню техніку можна застосувати, щоб поліпшити вже наявну мережеву інфраструктуру. Можна замінити тільки підсилювачі на оптоволокні, а не весь кабель. Для порівняння: один оновлений підсилювач обійдеться в 16 тисяч фунтів стерлінгів (а вони розташовані на кожні 40-100 кілометрів кабелю), тоді як лише один кілометр нового оптоволокна може коштувати до 450 тисяч фунтів стерлінгів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: