fbpx
Сьогодні
21:49 23 Сер 2020

Марчук назвав умови, які необхідні для проведення виборів в ОРДЛО

Фото Reuters

Експрем'єр-міністр України, колишній голова української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук назвав умови для проведення виборів в ОРДЛО (окремих районах Донецької і Луганської областей, окупованих російськими військами та бойовиками).

Про це пише "Україна 24".

«Я з великим трудом собі уявляю, що Верховна Рада сьогодні може ухвалити рішення, що можна проводити вибори в ОРДЛО. Можна ухвалити рішення яке: вибори проводяться на підконтрольній території тоді-то, вибори на непідконтрольній території, так, проводити, але до цього часу потрібно зробити перше, друге… повинні ж брати участь партії українські та преса українська. Що це за вибори, якщо не будуть брати участь кандидати з інших місць?», – зазначив експрем'єр.

Він підкреслив, що вибори в ОРДЛО мають відбутися відповідно до міжнародних стандартів.

«Так, вибори, але – міжнародні стандарти, стандарти ОБСЄ, а це ж вибори на території України, тобто вибори в Україні. А питання безпеки хто буде забезпечувати, і так далі? У цьому виді постанову можна виписати – і в кінці буде: так, провести вибори, але за міжнародними стандартами», – заявив Марчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: