fbpx
Сьогодні
14:47 23 Сер 2020

Держбюджет витримає підвищення "мінімалки" до 6,5 тис. грн, - Зеленський

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський вважає, що уряд здатен до середини 2021 року здійснити підвищення мінімальної заробітної плати до 6,5 тис. грн. На його думку, бюджет країни це "витримає"

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

"Обов'язково витримає. Я вважаю, що це дуже важливо. Це не просто обіцянки. Мінімальна заробітна плата – до неї прив'язані всі зарплати в нашій країні. 5 тис. грн – це перше підвищення. Ми точно знаємо, що ми можемо збільшити до 6,5 тис. грн", – сказав Зеленський.

При цьому глава української держави наголосив, що підвищення дуже небезпечно робити в стислі терміни.

"В бюджеті немає таких грошей. Але це і небезпечно з точки зору якихось інфляційних процесів. Але ми впевнені, уряд, Національний банк. Це спільна позиція. 6 тис. грн ми маємо намір ввести з початку 2021 року, 5 тис. зараз – з 1 вересня. А потім в середині 2021 року буде 6,5 тис.", – зазначив президент.

Також Зеленський додав, що не вважає вірними побоювання про те, що внаслідок названих економічних кроків "бізнес піде в тінь".

"Є бізнесмени які розуміють, що потрібно платити податки. А звідки тоді з'являється ця соціалка? Вона ж з неба не падає. Тому це підвищення – правильне, живе ставлення до людей", – сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: