fbpx
Сьогодні
16:01 22 Сер 2020

Зеленський заявив, що першої хвилі коронавірусу в Україні не було

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський розповів про темпи поширення коронавірусної інфекції в країні та готовність до цього медиків.

Про це пише "Україна 24".

«З точки зору кількості ліжок, я боюся про це говорити, проте, у нас заповнені зараз в деяких областях вже понад 50%. Це дуже небезпечно. З точки зору нашої техніки, то там близько 6-15% – все є. У цьому напрямку ми дійсно непогано підготовлені. Але не витримає не кількість ліжок, не витримає кількість фахівців другої або третьої хвилі, якщо вона буде дуже потужна», – зазначив голова держави.

За його словами, кілька країн вже майже готові з вакциною, але все одно ніхто не знає чітких термінів, коли буде та чи інша вакцина передана в країну, коли буде налагоджено виробництво.

«Повірте, Міністерство закордонних справ і Міністерство охорони здоров'я – всі говорять, скажімо так, в усі черги ми записані. Але все це, тим не менш, при всій повазі до наших країн-партнерів, все це поки слова, розробки, обіцянки», – заявив Зеленський.

Він закликав українців бути обережними, щоб не повторилася ситуація як в Італії.

«Коли люди збираються, я розумію, таке в житті буває один раз – весілля, день народження – я все це розумію, але треба бути дуже обережними. Якщо не витримають наші медики, буде те, що було в Італії. Більшість європейських країн – Італія, Англія, країни Балтії – вони всі нас вітали, коли ми збили першу хвилю. У нас в Україні першої хвилі реально не було. Зараз вона – і зараз ми ростемо. І зараз хвиля. У тому й справа. Хвиля в тому, що йде щоденне зростання. Першу хвилю ми просто збили, в Україні її не було, в той час, коли вона була в Європі», – наголосив президент.

Нагадаємо, що число хворих на коронавірус у світі перевищило 22 млн, Україна – на 29 позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: