fbpx
Сьогодні
13:28 22 Сер 2020

Зеленський заявив, що не хоче міняти Мінськ як майданчик для переговорів ТКГ та назвав дату зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки"

Президент Володимир Зеленський не бачить сенсу у зміні Мінська як майданчика для переговорів в рамках тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Україна 24.

"Ми вдячні кожній країні, яка нам пропонує майданчик для цих важливих переговорів, але зараз усі розмови в форматі Мінська відбуваються у відеоформаті через COVID-19. Тому я вважаю, що від майданчику зараз, чи від міста, чи місця це не залежить зовсім. Залежить тільки від людей, які залучені до Тристоронньої контактної групи.

Тому я думаю, що дуже рано говорити про зміну міста. І мені здається, що неправильно особливо зараз це робити… Я не бачу змісту для зміни.

Я вдячний і Казахстану, і багато країн – і Азербайджан нам пропонуавв, і європейські країни. Я думаю, що зараз це не є пріоритетним питанням", – сказав він.

Також Зеленський заявив, що зустріч в нормандському форматі на рівні радників глав держав відбудеться 28 серпня.

"Домовилися на кінець серпня, 28 число. Потім, я вважаю, повинна ще бути зустріч міністрів закордонних справ "четвірки" і потім зустріч лідерів", – сказав Зеленський.

Він також оцінив роботу нового очільника української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кравука і його першого заступника Вітольда Фокіна.

"Це професійні, потужні українські дипломати з чіткою проукраїнською позицією, патріотичною та збалансованою, що дуже важливо. Леонід Макарович – один з найкращих дипломатів української сучасності. Я це знаю. Я не просто впевнений, я це бачив. Він дуже енергійна людина. Я зараз бачу, як він піднімає "Мінськ" і ми про деякі речі вже домовилися. Так, йому допомагають і пан Фокін, і пан Рєзніков, і багато робить Андрій Єрмак, і Руслан Демченко… Така потужна команда, там багато людей. Кравчук – це обличчя нашої сьогоднішньої групи, обличчя української дипломатії, кращого у нас немає, я так вважаю", – сказав глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: