fbpx
Сьогодні
09:50 22 Сер 2020

Вступну кампанію до закладів профосвіти продовжено до 1 листопада

Вступну кампанію до закладів професійної освіти продовжено до 1 листопада

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

"Заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада. Лист із рекомендацією продовжити терміни вступу був розісланий сьогодні, 18 серпня 2020 року, обласним управлінням освіти і науки", – зазначають у МОН.

Заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко зауважив, що такі зміни зумовлені карантином, запровадженим у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Загальними правилами прийому до профтехів визначено, що зарахування вступників триває до початку занять, тобто до 1 вересня. Традиційно вступна кампанія продовжувалася ще на місяць і заклади робили додатковий набір в межах ліцензованого обсягу. Оскільки цього року через карантин нам довелося змінювати терміни вступу до вишів, ми вирішили подовжити їх для закладів профосвіти", – сказав Вітренко.

У МОН нагадали, що цьогоріч вступники можуть подавати копії документів у кілька навчальних закладів одночасно, а потім, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали.

Для вступу у заклад профосвіти вступник має подати такий "пакет":

  • заяву
  • копію свідоцтва про закінчення 9-го або 11-го класу
  • 6 фотокарток 3х4
  • медичну довідку
  • документи, що підтверджують право на пільги (за наявності)

Водночас, зазначили у міністерстві, навчатися у профтеху можуть не тільки випускники шкіл, а й дорослі, які можуть пройти підвищення кваліфікації, набути нових навичок або повністю змінити фах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: