Новини

У “Слузі народу” заявили, що Мінські угоди застаріли

Мінські угоди щодо врегулювання на окупованих частинах Донбасу застаріли, і західні партнери України в нормандському форматі підтримують внесення змін до них.

Про це заявив народний депутат від партії "Слуга народу", представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, повідомляє Радіо Свобода.

"На моє особисте переконання, мінські угоди в тому вигляді, як вони існують зараз, уже є і морально, і юридично, і в будь-якому іншому плані застарілими. І Україна зараз займає проактивну позицію, і, слава Богу, є розуміння і підтримка з боку Франції та Німеччини стосовно необхідності оновлення і осучаснення мінських угод, зокрема усунення такої небезпечної прогалини, що «спочатку вибори, потім контроль над кордоном», – сказав Мокан.

Мокан також прокоментував заяву делегата від Донеччини в Тристоронній контактній групі Сергія Гармаша з приводу повторюваних вимог Росії вивести її з-поміж учасників переговорів, перетворивши на спостерігача.

"Я читав заяву і коментар Гармаша і абсолютно з багатьма речами там погоджуюся, і його таку різку реакцію пов'язую з тим, що Росія дійсно дуже нахабно себе поводила як дійсно сторонній спостерігач у процесі, а не безпосередньо країна-агресор і учасник переговорів, і, дійсно, робляться великі зусилля, щоб суб'єктивізувати ОРДЛО і надати їм офіційного статусу. Зрозуміло, що цього, знову ж таки, не допустять. ОРДЛО і будь-які їхні представники – це маріонеткові режими, контрольовані з боку Кремля, і вони не є і не можуть юридично бути стороною переговорів", – наголосив Мокан.

Раніше Зеленський заявив, що не хоче міняти Мінськ як майданчик для переговорів ТКГ та назвав дату зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки".

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Готуємо зустрічі та документи, які точно стануть новинами за найближчі тижні

Україна готує зустрічі та документи, які стануть новинами за найближчі тижні - це й нові… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Росіяни вивели в Чорне море підводний човен із “Калібрами”: ЗСУ попереджають про високий рівень ракетної загрози

Росіяни сьогодні, 7 травня, вивели в море підводний човен із "Калібрами". Однак куди саме окупант… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Вперше в Україні: медзаклад на Хмельниччині почав продавати електроенергію, вироблену на власних сонячних панелях

Хмельницький лікувально-діагностичний центр почав продавати електроенергію, що виробляється за допомогою сонячних панелей, встановлених на даху… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Часів Яр: бійці Kraken показали відео оборони міста від атак окупантів

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Кіберфахівцям ГУР вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С, – джерела

Кіберфахівцям Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) вдалося вивести з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Офіційний канал застосунку Дія з’явився у WhatsApp

У месенджері WhatsApp з'явився офіційний канал застосунку "Дія". Про це повідомляє пресслужба застосунку, пише Рубрика. "Дія у… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.